Ispanaklı Gül Böreği

Ispanaklı Gül Böreği
Servis
Hazırlama
Zorluk
Malzemeler

 

  • 4 su bardağı Söke Geleneksel Un
  • 1/2 su bardağı ılık su
  • 1/2 su bardağı ılık süt
  • 1 yumurta akı (sarısı üzeri için ayrılacak)
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çorba kaşığı sirke
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı yoğurt

 

Arası için;

  • Sıvı yağ
  • İç harcı için
  • 500 g ıspanak
  • 1 adet soğan
  • Bir tutam tuz
  • Kimyon
  • Karabiber
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

 

 Üzeri için;

  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
Hazırlanışı

 

  1. Hamur için su, süt, yumurta akı, sıvıyağ, sirke, tuz ve yoğurdu derin bir kapta karıştırın.
  2. Unu karışıma ekleyerek orta sertlikte bir hamur elde edene kadar yoğurun.
  3. İyice yoğurduktan sonra tezgaha aldığınız hamuru 10-12 parçaya ayırın. Her birini merdane yardımıyla tatlı tabağı büyüklüğünde açın. Üzerlerine yağ sürülerek üst üste koyun.
  4. 5-10 dakika dinlendirdikten sonra tezgah ya da masa üzerinde kenarlarından tutup çekerek açın.
  5. İç harcı için ıspanağı, soğanı, tuzu, kimyonu, karabiberi ve sıvı yağı derin bir kapta karıştırın.
  6. Hazırlanan iç harcı üzerlerine serpiştirin ve rulo şeklinde sarın, gül şekli verin ve yağladığınız tepsiye yerleştirin. Yumurta sarısı ve yoğurdu bir kasede çırpın ve üzerlerine sürün.
  7. 180 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.

Afiyet olsun...

Tarifi Dinle