Kadayıf Kasesinde Muhallebi

Ramazan ayı ile birlikte sofralarda lezzetli tatlılar da yerini almaya başladı. Sütlüsü, şerbetlisi, kakaolusu, meyvelisi... Hepsi ağzımızı sulandırıyor. Sizin için hazırladığımız tarif ise hem ağzınızı sulandıracak hem de lezzetiyle sizi mest edecek. Muhallebisi ağzınızda dağılırken çıtır çıtır kadayıfını yemelere doyamayacaksınız.

 

Servis
7-8 Kişilik
Hazırlama
1 Saat 10 Dakika
Zorluk
Orta
Malzemeler
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 200 g kadayıf
  • 1,5 yemek kaşığı pudra şekeri

 

Muhallebisi için;

  • 1/2 litre süt
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1,5 yemek kaşığı Söke Geleneksel Un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1/2 paket toz krem şanti
  • 3 yemek kaşığı labne
  • 1 paket vanilya
Hazırlanışı
  1. Fırınınızı önceden 200°C ye ayarlayın ve ısıtmaya başlayın.
  2. Tereyağını eritin, kadayıfları ve pudra şekerini ekleyip iyice karıştırın.
  3. Tereyağını ve pudra şekerini kadayıflara iyice yedirdikten sonra bir muffin kabı içerisine, içleri çukur olacak şekilde yerleştirin.
  4. Bir çay bardağının tabanıyla, kadayıf kasesinin çukurlarını belirginleştirin ve iyice sıkıştırın.
  5. Kadayıfları, önceden 200 °C ayarlanmış fırında kızarana kadar pişirin.
  6. Muhallebi için süt, şeker, un ve nişastayı derin bir tencere içerisine alın ve muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırarak pişirip soğumaya bırakın.
  7. Soğuyan muhallebiye kremşanti, vanilya ve labne peyniri ekleyip mikserle çırpın.
  8. Kızaran kadayıfları soğuduktan sonra kalıplardan çıkarıp içlerini muhallebiyle doldurun.
  9. Dilediğiniz şekilde süsleyip sevdiklerinizle tüketin.

Afiyet olsun...

Tarifi Dinle