Kadife Kek (Red Velvet)

Kırmızı sizce neyi ifade eder? Bizce sevgiyi, aşkı... Kadife kek tarifimizi normal bir günde yapmak ne kadar aklınıza gelir bilmiyoruz ama sevgiliye yapılabilecek en anlamlı ve görüntüsüyle de tadıyla da en cezbedici tatlılardan biri. Özel günlerde aşkınızı ifade etmenin yollarından biri olarak bu pastayı sevdiklerinize hazırlamak için tarifimiz burada sizi bekliyor unutmayın!

 

Kadife Kek (Red Velvet)
Servis
5 Kişilik
Hazırlama
2 Saat
Zorluk
Zor
Malzemeler

Kek için;
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı elma sirkesi
1 tatlı kaşığı vanillin
1 yemek kaşığı sıvı kırmızı gıda boyası (isteğe bağlı)
2 yumurta
2 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
2 + 1/2 su bardağı Söke Geleneksel Un
1 paket kabartma tozu
3 yemek kaşığı kakao (25g)

Krema için;
1 paket labne peyniri (400g)
1 paket krema (200g)
3 çorba kaşığı tereyağ (50g)
3 çorba kaşığı pudra şekeri

Hazırlanışı

1. Fırınınızı önceden 180°C ye ayarlayın ve ısıtmaya başlayın.
2. Küçük bir kapta önceden ısıtılmış ve oda sıcaklığına ılıtılmış sütün içerisine sirkeyi ekleyin ve 15-20 dakika bekletin. Daha sonra bu karışma vanilini ve sıvı gıda boyasını da ekleyerek güzelce karıştırın ve kenarda bekletin.
3. Ayrı bir kapta şeker, yumurta ve sıvı yağı birlikte çırpın. Üzerine sütlü karışımı ilave ederek 1 dakika daha çırpın.
4. Son olarak başka bir kapta un, kakao ve kabartma tozunu harmanlayın.
5. Sıvı karışıma unlu karışımı yavaş yavaş ilave ederek çırpma teli yardımıyla pürüzsüz bir karışım elde edene kadar karıştırın.
6. Kelepçeli 23 cm’lik kalıbınızın tabanına yağlı kağıt yerleştirin ve kenarlarını yağlayın.
7. Kek karışımını kalıba boşaltarak üzerini spatula ile düzleştirin.
8. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 50 dakika pişirin.
9. Piştiğinden emin olduğunuz keki (kürdan ile kontrol edebilirsiniz) fırından çıkararak soğumaya bırakın.
10. Oda sıcaklığında beklettiğiniz krema, labne peyniri ve tereyağını kremamsı bir dokuya ulaşana kadar mikser ile orta ayarda çırpın. Son olarak pudra şekerini de ekleyerek 2 dakika hızlı ayarda çırpın.
11. Kekiniz tamamen oda sıcaklığına geldiğinde kalıbından çıkarın ve ortadan ikiye kesin. Dökülen kırıntıları daha sonra kekinizi süslemek için ayırabilirsiniz.
12. Hazırladığınız kremanın 1/3 ünü iki kek dilimi arasına kalanını da pastanın kenarlarına ve üzerine sürerek bir süre dolapta dinlendirin.
13. Kadife kekinizin üzerini kek parçaları ile süsleyerek servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun...

Tarifi Dinle