Karışık Pizza

Servis
3-4 Kişilik
Hazırlama
1 Saat 20 Dakika
Zorluk
Orta
Malzemeler

Hamur için;

  • 3 su bardağı Söke Pizza Unu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı kuru maya
  • 2,5 çay bardağı su
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

 

Sos için;

  • 1/2 su bardağı su
  • 3 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı fesleğen veya kekik

 

Üzeri için;

  • 2 su bardağı rendelenmiş kaşar
  • 2 su bardağı arzu ettiğiniz üst malzemeler
Hazırlanışı
  1. Arzu ettiğiniz üst malzemeleri ayrı kaplarda dilimlenmiş olarak hazırlayın.

Sosun hazırlanışı;

  1. Karıştırma kabı içine su ve salçayı ekleyerek homojen bir karışım olana kadar karıştırın. İsteğe göre içine bir tutam fesleğen veya kekik ilave edebilirsiniz.

 

Hamurun hazırlanışı;

  1. Derin bir kabın içinde un, yağ, tuz, şeker, maya ve suyu karıştırarak güzelce harmanlayın ve hamur elde edin.
  2. Oluşan hamuru unladığınız tezgaha alıp hamur yüzeyi pürüzsüz bir hal alıp kulak memesi kıvamına gelene kadar en az 5 dakika yoğurun.
  3. Hamurun altına ve üstüne az miktarda un serpin ve yoğurma kabını ters çevirerek üzerini kapatıp 20 dakika bekletin.
  4. Büyük fırınlar için hamuru bütün olarak, küçük fırınlar için hamuru ikiye bölerek yuvarlayın.

 

Büyük fırında pişirmek için;

  1. Fırınınızı önceden 230°C’ye ayarlayın.
  2. Pişirme tepsisine 1 kaşık sıvı yağ dökün ve dağıtın. Üzerine hamurun kapladığı alan gözükmeyecek şekilde un serpin.
  3. Çok bastırmadan merdane yardımıyla hamuru 1 parmak kalınlığında olacak şekilde (30 cm çapında) açın ve fırın tepsisine alın.
  4. Hamurun üzerine domates sosunu kenarlarda 1 cm boşluk kalacak şekilde sürün ve üzerine kaşar rendesinin yarısını eşit şekilde dağıtın.
  5. Daha sonra arzu ettiğiniz diğer malzemeleri kaşarın üzerine yerleştirin ve kalan kaşar rendesini en üste eşit şekilde dağıtın.
  6. Pizzanızı 10 dakika bekletilip fırına verin.
  7. Kenarları beyaz kalacak ve altı kızaracak şekilde 8-10 dakika pişirin.

 

Küçük fırında pişirmek için;

  1. Hazırladığınız hamur, sos ve malzemeyi 2 mini fırın tepsisine paylaştırın.

Afiyet olsun...

Tarifi Dinle