Kaşarlı Sucuklu Pizza

(30 cm çapında bir pizza için) 

 

Kaşarlı Sucuklu Pizza
Servis
2 Kişilik
Hazırlama
40 Dakika
Zorluk
Orta
Malzemeler

Pizza hamuru için;

  • 1,5 Su bardağı Söke Geleneksel Un
  • 2,5 tatlı kaşığı aktif kuru maya
  • 1/2 su bardağı ılık su
  • 1/2 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1/2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ

 

Pizza sosu için;

  • 1/2 su bardağı domates püresi
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1/2 tatlı kaşığı fesleğen
  • 1/2 tatlı kaşığı kekik
  • 1/2 diş sarımsak
  • 1/2 tatlı kaşığı tuz
  • 1/4 tatlı kaşığı karabiber

 

Süsleme için;

  • Sucuk, kaşar peyniri
Hazırlanışı
  1. Bir kaba ılık suyu doldurun. Mayayı ekleyip çözülene kadar karıştırın.
  2. Şeker, tuz, sıvıyağ ve aldığı kadar un ekleyin (yaklaşık 1,5 su bardağı) ve yoğurun.
  3. Karışımı tezgaha alıp 3-4 dakika yoğurarak hamur haline getirin. Hamurun kıvamına göre un eklemesi yapabilirsiniz. Ele yapışmayan bir hamur elde etmeniz gerekiyor.
  4. İçi yağlanmış bir kaba hamuru alın, üzerini örtün ve iki katına çıkana kadar yaklaşık yarım saat mayalandırın.
  5. Tüm sos malzemelerini bir kapta iyice harmanlayın ve hamur hazır olana dek buzdolabında bekletin.
  6. Hamur iki katına çıktığında hamuru yuvarlak şekilde açarak yağlanmış bir fırın tepsisine alın. Hamurun kenarlarına parmak uçlarınızda bastırarak pizza şekli verin.
  7. Fırınınızı 200°C’de ayarlayın ve ısıtmaya başlayın.
  8. Hazırladığınız sosu bir kaşık yardımıyla hamurun üzerine yayın. Rendelediğiniz kaşar peynirini ve dilimlediğiniz sucukları dilediğiniz miktarda hamurun üzerine serpin.
  9. 15 dakika kadar, kenarları hafif kızarıncaya ve peynir iyice eriyene kadar pişirin.

Afiyet olsun...

Tarifi Dinle