Kaşarlı Yumurtalı Pide

Vazgeçilmez lezzetlerimizden olan pide için kollarımızı sıvadık ve bu tarifimiz ile pidenin dışarıda yediklerimizden çok daha lezzetli olduğuna ikna olduk. Kaşar peyniri, taze soğanı ve yumurtası pişmesi için biz çok sabırsızlandık şimdi sırayı size bırakıyoruz.

 

Servis
5-6 Kişilik
Hazırlama
2 Saat
Zorluk
Zor
Malzemeler

Hamuru için;

  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2,5 su bardağı Söke Geleneksel Un

 

İç harcı için;

  • 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
  • 2 dal taze soğan

 

Üzeri için;

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 3 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
Hazırlanışı
  1. Fırınınızı önceden 180°C’ye ayarlayın ve ısıtmaya başlayın.
  2. Pide hamurunu hazırlamak için derin bir karıştırma kabı içerisine kuru maya, toz şeker ve ılık suyu ekleyip iyice karıştırın ve 10 dakika mayalanmaya bırakın.
  3. Dinlendirdiğiniz karışıma sıvı yağı ekleyin ve iyice çırpın.
  4. Karışımın üzerine 1 su bardağı un ve tuzu ekleyip, yoğurmaya başlayın.
  5. Kalan unu kontrollü bir şekilde eklemeye devam edin ve ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun ve üzerini örtüp ılık bir yerde ortalama 45 dakika mayalanmaya bırakın.
  6. İç harcı hazırlamak için ayrı bir karıştırma kabı içerisine rendelenmiş kaşar peyniri ve ince ince doğranmış soğanları ekleyin ve iyice karıştırın.
  7. Mayalanan hamuru elinizle bir silindir haline getirin ve 6 eşit parçaya ayırın.
  8. Eşit parçalara ayırdığınız hamurları bir merdane yardımı ile pide şeklinde uzunca açın ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirip, iç harcı üzerine ekleyin.
  9. Bir sos kabı içerisinde yumurta sarısı ve sıvı yağı çırpın. Hamurların kenarlarını kıvırarak kapatın ve üzerine yumurta sarısı ve yağ karışımını bir fırça yardımı ile kenarlarına sürün.
  10. Önceden ısıtmış olduğunuz 180°C fırın içerisinde kenarları kızarana kadar pişirin.
  11. Pideleri fırından alın ve üzerine yumurta kırıp yumurta sarıları pişene kadar ortalama 6-7 dakika daha pişirin.

Afiyet olsun...

Tarifi Dinle