Kaşık Dökmesi

Farklı Keşifleri Sevenlere, Farklı Lezzet İsteyenlere

Hayatımızda bazen değişiklik yapmak, yeni şeyleri denemek ve keşfetmek bizi heyecanlandırır. Şimdi sizleri farklı bir lezzet yolculuğuna çıkarıyoruz. Bu yolculukta sizi bekleyen keyif, mutluluk ve nefis bir lezzet. İşte sizler için kolayca yapacağınız, tadına doyamayacağınız hamurunda sevgi ve mutluluk olan Kaşık Dökmesi tarifimiz.

Kaşık Dökmesi
Servis
2-3 Kişilik
Hazırlama
25 Dakika
Zorluk
Çok Kolay
Malzemeler
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1/2 su bardağı süt
  • 1/2 su bardağı ayçiçek yağı
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1,5 su bardağı Söke Geleneksel Un
  • 1 çay kaşığı mahlep
  • Tuz
  • Maydanoz
  • 1 su bardağı ufalanmış beyaz peynir (yada lor peynir)
Hazırlanışı
  1. Bir karıştırma kabında yumurtaları çırpın.
  2. Ardından yoğurdu, sütü ve yağı ekleyin ve çırpmaya devam edin.
  3. Sırası ile un, kabartma tozu, mahlep ve tuzu ekleyip karıştırın.
  4. Ufaladığınız beyaz peynir ve ince doğranmış maydanozu ekleyip iyice karıştırın.
  5. Tavayı ocağa alın ve ısıtın.
  6. Zeytinyağı ya da sıvı yağı tavanıza dökün ve bir kağıt havlu yardımıyla yağı tavanıza iyice yayın.
  7. Ardından hazırladığınız harçtan yemek kaşığı yardımıyla tavanıza bir kaşık dökün.
  8. Tek tarafı pişince çevirin ve diğer tarafını da pişirin.
  9. Kalan harcı da aynı şekilde hazırlayın ve pişen dökmelerinizi kenara alın.
  10. Ilıyan kaşık dökmelerinizi servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Tarifi Dinle