Katmer

Kahvaltıya ya da çay saatinize mis gibi kokan bir hamur işi tarifi arıyorsanız, aradığınız tarif burada! Kat kat incecik hamurların üst üste koyulmasıyla yapılan ve geleneksel lezzetlerimiz arasında baş tacı olan katmeri birkaç malzeme ile pratik şekilde hazırlayarak gününüze mutluluk katabilirsiniz. 

 

Katmer
Servis
5-6 Kişilik
Hazırlama
1 Saat
Zorluk
Kolay
Malzemeler
  • 2 su bardağı Söke Geleneksel Un
  • 2/3 su bardağı ılık su
  • 1 çay kaşığı instant kuru maya
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağ

 

İçi İçin;

  • Tahin
  • Şeker (isteğe balı)
Hazırlanışı

1. Unu derin bir kaba boşaltın üzerine tuz, zeytinyağı, mayayı ekleyin ve azar azar ılık suyu ekleyerek yoğurun.
2. Hamuru iyice yoğurun ve üzerini nemli bir bezle örterek 30 dakika dinlendirin. Daha sonra hamuru 6 adet beze yapıp üzerini bir bez ile örtün.
3. Tezgaha un serpin ve ilk bezeyi büyük bir tabak büyüklüğünde açın.
4. Üzerine bir kaşık tahini sürün, şekeri serpiştirin ve ince bir rulo şeklinde sarın, daha sonra bir ucu içte kalacak şekilde kıvırarak dolayın.
5. Her bir bezeyi bu şekilde bitirin.
6. Daha sonra ilk yaptığınız bezeyi alarak tezgaha hafif un serpiştirin ve merdane ile tabak büyüklüğünde açın. Tüm bezelere aynı işlemi uygulayın.
7. Birazcık sıvıyağ ile ısttığınız tavada önlü arkalı kızaracak şekilde pişirin.
8. Ilıyınca servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Tarifi Dinle