Kaymak Pare

Lezzeti ve kıvamıyla şerbetli tatlılar arasında eşsiz bir yeri olan Kaymak Pare’yi özel tarifimizle keşfedin. Ağızda dağılan hamuruyla birleşen şerbeti ve üzerine eklenen kaymağıyla ayrı bir lezzet şölenine dönüşen bu hafif şerbetli tatlı ile kalpleri her defasında yeniden fethedin.

 

Kaymak Pare
Servis
8-9 Kişilik
Hazırlama
1 Saat
Zorluk
Orta
Malzemeler

Pare için;

  • 4,5 Su Bardağı Söke Geleneksel Un
  • 1 su bardağı kaymak
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu

 

Şerbet için;

  • 2 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • 2 damla limon suyu
Hazırlanışı
  1. Fırınınızı önceden 180°C ye ayarlayın ve ısıtmaya başlayın.
  2. Şerbeti hazırlamak için, su ve şekeri bir tencereye alıp kaynatın, kaynamaya başladıktan sonra limon suyunu ekleterek 10 dakika kaynatıp altını kapatın ve soğumaya bırakın.
  3. Ayrı bir kapta un, vanilye ve kabartma tozunu güzelce harmanlayın.
  4. Derin bir karıştırma kabına kaymak, sıvı yağı alın, üzerine azar azar unlu kuru karışımdan ekleyerek ele yapışmayan bir hal alana kadar yoğurun.
  5. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine hamurunuzdan kopardığınız parçaları yuvarlayarak aralıklı olarak dizin.
  6. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana dek pişirin.
  7. Piştikten sonra, soğumuş şerbeti fırından yeni çıkardığınız sıcak olan parelerin üzerine dökün.
  8. Soğuduktan sonra üzerine kaymak ekleyerek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Tarifi Dinle