Kekikli Ekmek

Pazar sabahı sofranızdaki bol çeşitli kahvaltılıkların yanına çeşit çeşit ekmekler çok yakışır. Soframızda genellikle sade, tam buğday ya da kepekli ekmeği tercih ederiz. Peki bu sefer aralarına kekikli ekmeği eklemeye ne dersiniz? Kekikli ekmek zeytin, peynir, menemen ya da sosla harika gideceği gibi, içine biraz zeytin ezmesi eklediğiniz zeytinyağına bandıra bandıra da tadına doyamadığınız bir aperatif olabilir. Alışılmışın dışında bir sofra hazırlamak için bu muhteşem lezzetteki kekikli ekmek tarifimizi deneyin!

 

Kekikli Ekmek
Servis
4-5 Kişilik
Hazırlama
140 Dakika
Zorluk
Orta
Malzemeler

3 su bardağı Söke Geleneksel Un
1 yemek kaşığı toz şeker
1/2 çay kaşığı aktif kuru maya
1 yemek kaşığı taze kekik
1/2 çay kaşığı karabiber
1,5 tatlı kaşığı tuz
3/4 su bardağı su
1/2 su bardağı süt
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yumurta

Hazırlanışı

1. Bir kapta un, şeker, maya, karabiber, tuz ve kekiği harmanlayın.
2. Düşük ateşte sütü, suyu ve tereyağını ısıtın. Kuru karışıma yavaşça karıştırarak ekleyin.
3. Hamuru iyice yoğurup yağlanmış bir kaba alın. Üzerini streç filmle örterek 1 saat kadar mayalanmaya bırakın.
4. Hamur iki katına çıkınca baton kek kalıbına hamuru alıp tekrar üzerini örterek bir yarım saat daha mayalandırın.
5. Hamur iyice kabarınca üzerine çırpılmış yumurtayı sürün.
6. 190 derecede ısıtılmış fırında 35 dakika pişirin.

Afiyet olsun...

Tarifi Dinle