Kıymalı Lazanya

Kıymayı ve makarnayı seviyorsanız İtalyan mutfağının “mammamia” dedirten bu lezzeti tam size göre. “Tam bana göre ama lazanya çok zor” dediğinizi duyar gibiyiz. Korkmayın zor ve zahmetli görünse de hazırladığımız tarif ile çok kolay. Sizin için kolay uygulanabilir ve pratik olmasına özen gösterdiğimiz tarifimiz ile artık sade makarna size göre olmaktan çıkacak.

 

Servis
4-5 Kişilik
Hazırlama
1 Saat
Zorluk
Orta
Malzemeler

12 yaprak lazanya

 

Kıymalı sos için;

  • 4 kaşık sıvı yağ
  • 250 g kıyma
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 adet orta boy rendelenmiş soğan
  • 2 adet rendelenmiş havuç
  • 3 adet domates
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yarım su bardağı sıcak su

 

Beşamel sos için;

  • 3 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı Söke Geleneksel Un
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

 

Üzeri için;

  • 3 su bardağı rendelenmiş kaşar
Hazırlanışı
  1. Tavaya sıvı yağı ve soğanları ekleyerek kavurma işlemine başlayın.
  2. Kıymayı ekleyin ve suyu çekene kadar pişirin.
  3. Soğan ve kıymanın olduğu tava içerisine rendelenmiş havuçları ekleyin ve pişirmeye devam edin.
  4. Hazırladığınız karışıma yarım su bardağı sıcak su, salça, domates, tuz, karabiber ve şeker ekleyip 15 dakika daha pişirin.
  5. Beşamel sosu hazırlamak için süt, un ve tereyağını ayrı bir tava içerisinde pişirin, kıvamı koyulaştıktan sonra 5 dakika daha orta ateşte pişirin ve ocaktan alın.
  6. Pişirme kabını yağlayın ardından tabana lazanyaları yerleştirin ve üzerine kıymalı sos, beşamel sos ve kaşar rendesini ekleyin. Bu işlemi 4 katlı bir lazanya elde edene kadar uygulayın.
  7. En son kata beşamel sos ve kaşar rendesi ekleyip 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun...

Tarifi Dinle