Kıymalı Rulo Börek

Bazı lezzetlerin yeri her zaman farklı.

Her ne kadar yeni lezzetleri keşfetmeyi istesek de bazı lezzetleri tekrar tekrar denemeyi ve her defasında mutlu olmayı seviyoruz. Zaman mekan tanımadan yerken mutlu olduğumuz börek birde kıymalı olunca lezzetinden sual olunmuyor. Kıymalı börek, sunumunda fark yaratacağınız rulo haliyle lezzetinden vazgeçemeyeceğiniz tarifimiz sizlerle.

Kıymalı Rulo Börek
Servis
3-4 Kişilik
Hazırlama
180 Dakika
Zorluk
Çok Zor
Malzemeler

 

  • 3 su bardağı Söke Geleneksel Un
  • 1 yumurta
  • 1/2 su bardağı sıvıyağ
  • 1 tutam tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı su

 

Arası için;

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ

 

İç harcı için;

  • 250 g dana kıyma
  • 1 orta boy soğan
  • 1 yemek kaşığı sıvıyağ
  • Tuz
  • Karabiber

 

Üzeri için;

  • 1 yemek kaşığı kadar tereyağı
Hazırlanışı

 

  1. İç harcı için küçük parçalar halinde doğradığınız soğanı 1 yemek kaşığı sıvıyağ ile birlikte tavada pembeleşinceye kadar soteleyin. Kıymayı ilave edin ve suyunu salıp çekinceye kadar soteleme işlemini sürdürün.
  2. Tuz ve karabiber ekleyerek lezzetlendirin ve ocaktan alın.
  3. Derin bir kapta yumurta, sıvıyağ, tuz, kabartma tozu ve suyu iyice karıştırın. 2,5 su bardağı Söke Geleneksel Unu ekleyerek hamuru yoğurmaya başlayın. Ele yapışmayan, sert bir hamur elde edebilmek için kalan yarım su bardağı Söke Geleneksel Unu da yavaş yavaş ekleyerek yoğurmaya devam edin.
  4. Hamur toparlanınca mutfak tezgahına alın ve ideal kıvama gelmesi için 2-3 dakika daha yoğurun.
  5. Yoğurduğunuz hamuru 12 eşit parçaya bölün ve elinizle yuvarlayın. Üzerine temiz bir bez örterek 15 dakika kadar dinlendirin.
  6. Bir bezeyi unladığınız tezgahta tatlı tabağı büyüklüğünde açın. Üzerine arası için erittiğiniz tereyağ ve sıvıyağ karışımından sürün. İkinci bezeye de aynı işlemi yapın, yağladığınız ilk bezenin üstüne koyun. 3. bezeye de aynı işlemi uygulayın.
  7. Son bezeyi de aynı şekilde açın ve yağlamadan diğer bezelerin üzerine koyun. Diğer bezelere de aynı işlemi uygulayın.
  8. Elde ettiğiniz 3 hamur grubunu sırasıyla tezgahınıza alın ve kullanacağınız tepsinizin büyüklüğünde yeniden açın.
  9. Açtığınız hamurların üzerine iç harcı yerleştirin, yuvarlayarak sarın ve yağlanmış tepsiye yerleştirin.
  10. Hamurların üzerlerine eritilmiş tereyağını sürün.
  11. 180 derece fırında 50 dakika üzeri kızarıncaya kadar pişirin.

Afiyet olsun...

Tarifi Dinle