Köy Ekmeği

Köy Ekmeği
Servis
5-6 Kişilik
Hazırlama
2 Saat 20 Dakika
Zorluk
Orta
Malzemeler
  • 1 paket Söke Köy Ekmeği Un Karışımı
  • 1 paket Söke Kuru Maya (Paketin içindedir)
  • 2 su bardağı (330ml)
Hazırlanışı
  1. Bir çırpma kabına Söke Köy Ekmeği Un Karışımını ve kuru mayayı koyup elinizle harmanlayın.
  2. Üzerine yaklaşık 2 su bardağı ılık su ilave ederek yoğurun.
  3. Hamuru tezgaha alarak ele yapışmayacak kıvama gelene kadar yoğurun.
  4. Yoğurduğunuz hamurun üzerini kurumayacak şekilde bez ile kapatarak 20 dakika dinlendirin.
  5. Hamuru yoğurmadan elinizle düzleştirin ve tekrar istediğiniz şekli vererek yağlanmış tepsi içerisine yerleştirin.
  6. Üzerini kurumayacak şekilde bez ile kapatarak 45-60 dakika mayalanmaya bırakın.
  7. Hamurun üzerini fırça yardımıyla ıslatın ve dilediğiniz şekilde süsleyin.
  8. Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında 40-50 dakika pişirin.
  9. Ekmek pişince fırından çıkarıp soğutma teli üzerinde dinlendirin ve soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.

 

Ekmek Makinesinde Pişirme Tarifi:

Önce yaklaşık 2 su bardağı (330 ml) suyu, daha sonra sırasıyla Söke Köy Ekmeği Un Karışımını ve mayayı ekmek makinesinin yoğurma haznesine dökün. Ekmek makinesinde 3 saatlik bir program seçimi yapın. Ekmek pişince kabından çıkarıp soğutma teli üzerinde dinlendirin ve soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.

 

Hatırlatmalar:

Ekmek makinenizin hazne kapasitesinin Söke ekmek unu paket gramajı (500 g) ile uygunluğuna dikkat edin. Ekmeğinizin daha iyi kabarması için yaz günlerinde soğuk su, kış günlerinde ılık su kullanın.

Afiyet olsun...

Tarifi Dinle