Labneli Ispanaklı Rulo

Ispanağın sağlıklı lezzeti ve labne peynirinin eşsiz kıvamı labneli ıspanaklı ruloda bir araya geldi. Çayların yanına çok yakışacak, misafirlerin damağında kalacak bu lezzetin en güzel halini evinizde hazırlamak için ihtiyacınız olan her şey, pratik uygulamasıyla tarifimizde sizi bekliyor.

 

Labneli Ispanaklı Rulo
Servis
3-4 Kişilik
Hazırlama
60 Dakika
Zorluk
Orta
Malzemeler

Ispanaklı harç için;

  • 4 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 500 g ıspanak
  • 2 yemek kaşığı Söke Geleneksel Un
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber

 

İç harç için;

  • 300 g süzme peynir
  • 200 g labne peyniri
  • 1/2 çay kaşığı tuz
Hazırlanışı
  1. Ispanakları kaynar suda kısa süre haşlayın ve suyunu süzün ve soğumaları için bekletin.
  2. Soğuyan ıspanakları mutfak robotunda çekerek püre haline getirin.
  3. Yumurtaların sarı ve beyaz kısımlarını ayırın.
  4. Yumurta aklarını mikser yardımıyla hızlı devirde 3-4 dakika kabarana kadar çırpın.
  5. Yumurta sarıları, zeytinyağı, un, tuz, taze çekilmiş tane karabiber ve haşlanmış ıspanakları ayrı bir kap içerisinde karıştırın.
  6. Yumurta beyazlarını hazırlamış olduğunuz ıspanaklı karışıma ekleyin ve bir spatula yardımı ile karıştırın.
  7. Bir fırın tepsisi içerisine yağlı kağıt serin ve ıspanaklı karışımı ince bir kat halinde tepsiye yayın.
  8. 170 °C fırında 25-30 dakika pişirin.
  9. İç harcı hazırlamak için tuz, süzme peynir ve labne peynirini bir kap içerisinde pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar karıştırın.
  10. Ispanaklı kek üzerine hazırladığınız iç harcı kalın bir kat halinde yayın.
  11. Ispanaklı keki yağlı kağıdında yardımıyla sıkı bir rulo şeklinde sarıp soğuması için buzdolabına kaldırın.
  12. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun...

Tarifi Dinle