Lavantalı Kurabiye

Kokusunda doğallık lezzetinde sevginiz var...

Yaza veda ederken tepedeki güneşi ve doğanın temiz havasını her zaman hissetmemizi sağlayacak sadece kokusu ile değil lezzetiyle de değişik tatla tatla tanışmaya hazır mısınız ? Lavanta tohumlarının sağlıklı ve taze kokusu ile lezzetli kurabiyelerinizi mutfakta buluşturmak elinizde. Biz sizin için tarifimizi buraya bırakıyoruz.

Lavantalı Kurabiye
Servis
5-6 Kişilik
Hazırlama
2 Saat 20 Dakika
Zorluk
Orta
Malzemeler
  • 3 su bardağı Söke Geleneksel Un
  • 1 yemek kaşığı lavanta tohumu
  • 150 g margarin
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 adet limon kabuğu rendesi
Hazırlanışı
  1. Unu tavaya alarak yağsız kısık ateşte hafifçe kavurun ve soğuması için kenara alın.
  2. Lavanta tohumlarını yağsız kısık ateşte hafifçe kavurun, kokuları çıksın.
  3. Tereyağ, pudra şekeri ve yumurtayı sırası ile kaba alarak iyice karışana dek yoğurun.
  4. Üzerine kabartma tozu, vanilya, limon kabuğu, lavanta tohumlarını ve unu ekleyerek yoğurun.
  5. Kurabiye hamurunu streç filme sarıp 1 saat kadar buzdolabında dinlendirin.
  6. Fırını 160 derecede ısıtın.
  7. Dinlendirilmiş hamuru bir parmak kalınlığında dilimleyerek fırın tepsisine dizin.
  8. Önceden ısıtılmış olan fırında 15 dakika pişirin.
  9. Fırından çıkarınca 10 dakika kadar hiç dokunmadan soğumaya bırakın ve servis edin.

Afiyet olsun...

Tarifi Dinle