Limon Kremalı Mini Tartolet

Yazın aradığımız fresh tatlar için, kışın özlemini çektiğimiz yaz ferahlığı için size tarifimiz var. Mini tartoletleri limonun cezbedici aromasıyla buluşturduk yemelere doyamadık, şimdi sizinle paylaşıyoruz yorumlarınızı merak ediyoruz.

 

Limon Kremalı Mini Tartolet
Servis
3-4 Kişilik
Hazırlama
110 Dakika
Zorluk
Orta
Malzemeler
  • 125 g tereyağı
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 3 yemek kaşığı soğuk su
  • 1 paket vanilya
  • 1,5 su bardağı Söke Geleneksel Un

 

Kreması için;

  • 1 su bardağı süt
  • 2 su bardağı su
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı Söke Geleneksel Un
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 7 yemek kaşığı şeker
  • 2 adet limon kabuğu rendesi
  • 2 limon suyu
  • 1/2 çay kaşığı zerdeçal
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı terayağı
Hazırlanışı
  1. Fırınınızı önceden 180°C ye ayarlayın ve ısıtmaya başlayın.
  2. Kremayı hazırlamak için, derin bir tencere içerisine süt, su ve limon suyu, yumurta, nişasta, toz şeker, limon kabuğu rendesi, zerdeçal ve un ekleyin.
  3. Karışım koyu bir kıvan alana kadar çırpın, ardından karışımın içerisine tereyağı ve vanilya ekleyip karıştırma işlemine devam edin.
  4. Tüm malzemeler karışınca kremayı soğumaya bırakın.
  5. Tartolet hamurunu hazırlamak için, derin bir karıştırma kabı içerisine soğuk tereyağını rendeleyin ve üzerine yumurta, pudra şekeri, soğuk su, vanilya ve unu ekleyip ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun.
  6. Tartolet hamurunu 30 dakika buzdolabı içerisinde dinlenmeye bırakın.
  7. Dinlendirilmiş olan hamuru yarım cm kalınlığında açın ve yuvarlak bir kurabiye kalıbı ile parçalara ayırın.
  8. Az miktar yağlanmış mini tart kalıpların içine eliniz ile hafifçe bastırıp, hamur parçalarını yerleştirin ve taban kısımlarını çatal yardımı ile 5-6 yerden delin.
  9. Kalıplara yerleştirmiş olduğunuz tartolet hamurlarını 15 dakika buzdolabında dinlendirin ve önceden ısıtmış olduğunuz fırın içerisinde 180 °C’de üzerleri pembeleşene kadar yaklaşık 25 dakika pişirin.
  10. Pişen tartoletleri soğumaya bırakın ve kalıplarından çıkartın ve içlerine hazırlamış olduğunuz kremayı doldurun.
  11. Dilediğiniz gibi süsleyerek sevdiklerinizle tüketin.

Afiyet olsun...

Tarifi Dinle