Limonlu Çörek (Donut)

Limonlu Çörek (Donut)
Servis
5-6 Kişilik
Hazırlama
1 Saat 10 Dakika
Zorluk
Orta
Malzemeler
  • 1 su bardağı Söke Geleneksel Un
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1/3 su bardağı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/3 su bardağı krema
  • 1 yumurta (orta boy)
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • 1/4 tatlı kaşığı vanilya
  • 1 tatlı kaşığı limon rendesi
  • 1 yemek kaşığı tereyağ (erimiş)

 

Üzeri İçin;

  • 1/4 su bardağı toz şeker
  • 2 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
  • 3 yemek kaşığı tereyağ
Hazırlanışı
  1. Fırınınızı önceden 190°C ye ayarlayın ve ısıtmaya başlayın.
  2. Donut kalıbınızın içini sıvıyağ ile yağlayın (Donut kalıbınız yok ise muffin kalıplarınızı da kullanabilirsiniz).
  3. Un, kabartma tozu, nişasta, şeker ve tuzu bir kapta harmanlayın. İçine krema, yumurta, limon suyunu, limon rendesini ve vanilyayı tek tek ekleyip çırpın.
  4. En son erimiş tereyağını da koyup sadece karışana kadar çırpın.
  5. Bir sıkma torbasına koyup sıkarak veya kaşıkla harcı kalıplara paylaştırın.
  6. Fırında 7-9 dakika pişirin.
  7. Fırından çıktıktan 5 dakika sonra kalıplarından özenlice çıkartın.
  8. 1/4 su bardağı toz şekeri 2 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesiyle blenderda çekin ve harmanlayın.
  9. Bir tavada 3 yemek kaşığı tereyağını eritin. Donutların sadece bir yüzünü önce tereyağına sonra hemen akabinde limonlu şekere batırın.
  10. Dışı çıtır çıtır, içi yumuşacık donutlar elde edeceksiniz.

 

Afiyet olsun...

Tarifi Dinle