Limonlu Kek

Limonun damakta bıraktığı ferahlatıcı aromasını bu kek tarifimizde bulacaksınız. Hem yaza hem kışa yakışan limonlu keki günleriniz, çocuklarınız, çay saatleriniz ya da ansızın gelen misafirleriniz için pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.

 

Limonlu Kek
Servis
6-7 Kişilik
Hazırlama
45 Dakika
Zorluk
Kolay
Malzemeler

Malzemeler:

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 tatlı kaşığı vanilin
  • 1 su bardağı süt
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 2,5 su bardağı Söke Geleneksel Un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1-2 tatlı kaşığı rendelenmiş limon kabuğu

 

Üzeri İçin;

  • Pudra şekeri
Hazırlanışı

1. Fırınınızı önceden 170°C ye ayarlayın ve ısıtmaya başlayın.
2. Keki hazırlamaya başlamadan önce küçük bir kaseye 1-2 tatlı kaşığı kadar limon rendeleyin ve 1 çay kaşığı toz şeker ekleyip aromasının çıkmasını sağlayın.
3. Derin bir kapta un ve kabartma tozunu harmanlayın ve kenarda bekletin
4. Ayrı bir kapta önce yumurta ve şekeri çırpın. Daha sonra sütü, sıvı yağı ve vanilyayı sırası ile ilave ederek güzelce karışana kadar mikser ile çırpın.
5. Hazırladığınız karışımı unlu kuru karışımın üzerine ekleyerek mikser ile kıvam alana kadar karıştırın.
6. Son olarak hazırladığımız limon kabuğu rendesini de ekleyerek güzelce karıştırın.
7. Yağlanmış kek kalıbına dökün ve 170 derecede yaklaşık 30 dakika pişirin. Kürdan ile pişme testi uygulabilirsiniz, piştiğinden emin olduğunuz kek fırından çıkarın ve ılımaya bırakın.
8. Soğuyan kekikinizin üzerine pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Tarifi Dinle