Limonlu Sufle

Limonlu Sufle
Servis
2 Kişilik
Hazırlama
50 Dakika
Zorluk
Kolay
Malzemeler

3 yemek kaşığı Söke Geleneksel Un
3/4 su bardağı süt
1/3 su bardağı toz şeker
4 yumurta sarısı
5 yumurta beyazı
2 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı vanilya
1 tatlı kaşığı limon kabuğu
1 yemek kaşığı limon suyu
Bir çimdik tuz
1 yemek kaşığı toz şeker
Pudra şekeri (serpmek için)

Hazırlanışı

1. Fırınınızı 200 derecede ısıtmaya başlayın.
2. Sufle kalıplarınızın içini tereyağ ile yağlayın.
3. Orta boy bir tencereye unu ekleyin. Sütü yavaş yavaş bir yandan çırparak ekleyin ve pürüzsüz olana dek karıştırın. 1/3 su bardağı toz şekeri ekleyin ve karışımı orta ateşte kaynatın. Koyulaşmaya başladığı an ateşten alın ve 1-2 dakika ılınmasını bekleyin.
4. Yumurta sarılarını teker teker ekleyin. Vanilyayı, limon suyu ve kabuğunu da ekledikten sonra hepsini karıştırın.
5. Ayrı bir kapta yumurta beyazlarını ve tuzu kabarıncaya dek mikserle çırpın. 1 yemek kaşığı toz şekeri de ekleyin ve iyice kabarıncaya dek çırpmaya devam edin.
6. Çırpılmış yumurta beyazının yarısını diğer karışıma ekleyin, biraz karıştırın. Sonrasında kalanını da ekleyerek biraz daha karıştırın.
7. Sufle kalıplarınıza karışımı tepeleme olmayacak ve ziyadesiyle kabarma payı bırakacak şekilde dağıtın.
8. Sufleleri fırına verin ve fırının derecesini 190’a indirin. 20-25 dakika pişirin.
9. Sufleler kabarıca üzerlerine pudra şekeri eleyin, 5-10 dakika daha pişirin.

Afiyet olsun...

Tarifi Dinle