Limonlu Yoğurt Tatlısı

Şerbetli tatlı sevenlerin gönlünü çalmış olan yoğurt tatlısı, tarifimizdeki puf puf kekiyle sizleri şımartacak. Pratikliği ile en çok tercih ettikleriniz arasında olacak olan bu tatlı aromasıyla vazgeçemediklerinizden olacak. Tarifimizi aşağıya bırakıyoruz çok zaman kaybetmeden deneyin deriz.

 

Servis
7-8 Kişilik
Hazırlama
1 Saat
Zorluk
Zor
Malzemeler

Şerbeti için;

  • 2 su bardağı su
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1/4 adet limon

 

Kek için;

  • 3 adet yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Rendelenmiş limon kabuğu
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı Söke Organik Un
Hazırlanışı
  1. Fırınınızı önceden 180°C’ye ayarlayın ve ısıtmaya başlayın.
  2. Şerbeti hazırlamak için bir sos tenceresi içerisine su, şeker ve çeyrek limonu ekleyin ve ara ara karıştırarak kaynayana kadar pişirin.
  3. Derin bir karıştırma kabı içerisine yumurta ve toz şekeri ekleyip mikser yardımı ile iyice karıştırın.
  4. Hazırladığınız karışımın üzerine 1 bardak un ve diğer bütün kek malzemelerini ekleyin ve iyice karıştırın. Kalan unu da kontrollü bir şekilde ekleyin ve iyice karışana kadar karıştırmaya devam edin.
  5. Hazırladığınız kek harcını bir fırın tepsisine alın ve önceden ısıtmış olduğunuz 180 °C fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
  6. Fırından aldığınız sıcak kekin üzerine şerbeti gezdirin.
  7. Kek şerbeti iyice çektikten sonra servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Tarifi Dinle