Mantarlı Çin Böreği

Kepekli un, mantar, soğan ve soya sosu… Hmmm harika oldu. Pişirmeden dolapta bekletebileceğiniz kahvaltılara, beş çayına, gün içi atıştırmalıklara çıkartıp sıcacık çıtır çıtır ikram edebileceğiniz çin böreği tarifimiz kurtarıcınız olacak.

 

Mantarlı Çin Böreği
Servis
6-7 Kişilik
Hazırlama
1 Saat
Zorluk
Orta
Malzemeler
  • 5 su bardağı Söke Esmer Kepekli Un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı su
  • 1 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet yeşil soğan
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 400 g mantar
  • 4 yemek kaşığı soya sosu
  • 1 kase susam
  • 5 adet yumurta
  • Ufalanmış ekmek
Hazırlanışı
  1. Unu bir kaseye alın kabartma tozu, su ve sütü üzerine ekleyerek yoğurun.
  2. Ocağa aldığınız zeytinyağı ve 3 adet yumurtayı karıştırın.
  3. Yumurtalar piştikten sonra yeşil soğan ve tuzu ekleyerek karıştırmaya devam edin.
  4. Hazırladığınız karışıma mantarı ekleyin.
  5. Karışım pişmeye başladıktan sonra soya sosu ve susamı ekleyerek karıştırın.
  6. Hazırladığınız hamuru keserek bezeler haline getirin ve merdane yardımıyla açın.
  7. Hazırlamış olduğunuz iç harcı hamurların içine yerleştirip hamurları kapatın ve üzerine zeytinyağı sürerek bir tabağa alın.
  8. 2 adet yumurtayı bir kasede çırpın.
  9. Hazırladığınız börekleri önce çırpılmış yumurtaya ardından ufalanmış ekmeğin içine batırarak tabağa alın.
  10. Börekleri yağda kızarttıktan sonra servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Tarifi Dinle