Mascarpone Peynirli Limon Kurabiyeleri

Mascarpone Peynirli Limon Kurabiyeleri
Servis
7-8 Kişilik
Hazırlama
50 Dakika
Zorluk
Kolay
Malzemeler
  • 1/4 su bardağı tereyağ (oda sıcaklığında yumuşamış)
  • 40 g mascarpone peyniri veya labne peyniri
  • 1/3 + 1/2 su bardağı toz şeker
  • 1 adet limonun kabuk rendesi
  • 1,5 yemek kaşığı limon suyu
  • 1/4 tatlı kaşığı vanilya
  • 1/4 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 su bardağı Söke Geleneksel Un
Hazırlanışı
  1. Fırınınızı önceden 160°C ye ayarlayın ve ısıtmaya başlayın.
  2. Fırın tepsinize yağlı kağıt serin.
  3. Bir kapta yumuşamış tereyağı, mascarpone peyniri, şekerin 1/3 su bardağı kısmı, yarım limon kabuğu rendesi, limon suyu, vanilya ve tuzu pürüzsüz olana dek çırpın.
  4. Yumurta sarısını ekleyin ve çırpmaya devam edin. Son olarak unu da ekleyerek sadece karışana kadar çırpın.
  5. Başka bir kapta şekerin kalan 1/2 su bardaklık kısmını kalan yarım limon kabuğu rendesi ile karıştırın. Şeker ile limon kabukları iyice karışana kadar harmanlayın.
  6. Dondurma kaşığı ile hamurunuzdan parçalar alarak hamurları top haline getirin ve limonlu şeker ile kaplayın. Kurabiye hamurlarınızı aralıklar ile fırın tepsinize yerleştirin.
  7. Fırında 15 dakika kadar, kenarları hafif sertleşene kadar pişirin.
  8. Ilıdıktan sonra servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun...

Tarifi Dinle