Milföy Pasta

Isırdıkça ağızda dağılan çıtır çıtır milföy hamuru, damağa yapışan çilek ve kremanın enfes tadı başımızı döndürdü. Sunumu ve tadıyla misafirlerinize şölen hazırlatacak milföy pasta için tarifimizi aşağıya ekledik bir göz atın deriz.

 

Milföy Pasta
Servis
3 Kişilik
Hazırlama
40 Dakika
Zorluk
Kolay
Malzemeler
  • 6 adet kare milföy

 

Kreması için;

  • 3 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı Söke Geleneksel Un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 1 yumurta sarısı

 

Piştikten sonrası için;

  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya

 

Süslemek için;

  • Pudra şekeri
  • Çilek
Hazırlanışı
  1. Kare milföyleri 2 eşit parçaya kesin.
  2. Yağlı kağıt serilmiş olan tepsiye yerleştirin ve 180°C’de iyice kızarana kadar pişirin.
  3. Kremayı hazırlamak için; un, nişasta, şeker, yumurta ve sütü bir tencere içerisine alın ve iyice karıştırın.
  4. Hazırlanan karışımı kaynayana kadar pişirin.
  5. Krema içerisine vanilya ve tereyağını ekleyin ve ocaktan alarak iyice çırparak soğutun.
  6. Pişirmiş olduğunuz milföy parçası üzerine kremayı sıkın ve diğer milföyü kapak olarak kapatın.
  7. Pudra şekeri ve çilekle süsleyerek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Tarifi Dinle