Karadeniz kokusunu evinize getirmeye hazır mısınız? Karadeniz’in ağızda tane tane dağılan ve enfes mısır tadı ile 1,2,3 belki de 4 dilim yeseniz doyamayacağınız ünlü mısır ekmeğini evinizde demir ve folik asit ile zenginleştirilmiş Söke Geleneksel Un ile deneyin! Tadına doyamayacağınız bu lezzeti akşam yemeğinde balık varsa, 5 çayının yanında, gün sofralarında farklılık yaratmak için ya da bir sabah kahvaltısında pişirip afiyetle yiyebilirsiniz.
1/2 su bardağı Söke Geleneksel Un
4 su bardağı mısır unu
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1,5 su bardağı kaynar su
1 paket kabartma tozu
1. Bir kapta süt, yumurta, yağ, şeker ve tuzu çırpın.
2. Un, mısır unu ve kabartma tozunu eleyin ve karıştırın.
3. Sıcak suyu ekleyin ve yine karıştırın.
4. Borcamınızı veya kalıbınızı tereyağ veya margarin ile yağlayın ve iyice unlayın.
5. Karışımı kalıba boşalttıktan sonra 180 derecede ısınmış fırına verin ve 40 dakika pişirin.
Afiyet olsun...