Misket Köfteli Yayla Çorbası

Misket Köfteli Yayla Çorbası
Servis
3-4 Kişilik
Hazırlama
45 Dakika
Zorluk
Orta
Malzemeler
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı Söke Geleneksel Un
  • 6 su bardağı su
  • 1 su bardağı erişte
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1/2 tatlı kaşığı tuz

 

Köfteler için;

  • 100 g kıyma
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

 

Sos için;

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
Hazırlanışı
  1. Kıymayı baharatlarla birlikte yoğurup minik minik yuvarlayın ve hafif un serpiştirdiğimiz tabağa alın.
  2. Derin bir kasede yoğurdu ve unu güzelce çırpın.
  3. Bir tencerede erişteyi ve haşlanmış nohudu kaynatmaya başlayın ve birkaç dakika sonra köfteleri de ilave edip kaynatın.
  4. Kaynayan sudan 3-4 yemek kaşığı alarak yoğurta ekleyin ve karıştırın.
  5. Yoğurdu yavaş yavaş çırparak kaynayan çorbaya ekleyip karıştırın.
  6. Daha sonra tuzu ekleyin ve çorbanın biraz koyulaşması için 5 dakika daha kaynatın. Çorba kaynarken karıştırmaya devam edin.
  7. Küçük bir tencerede tereyağını eritin, eridikten sonra kuru nane ve pul biberi ekleyip tencereyi ocaktan alın.
  8. Servis ederken çorbanızı hazırladığınız yağ ile süsleyebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Tarifi Dinle