Mor Unlu Çatlak Kurabiye

Mor Unlu Çatlak Kurabiye
Servis
5-6 Kişilik
Hazırlama
20 Dakika
Zorluk
Çok Kolay
Malzemeler
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı böğürtlen
  • 2 su bardağı Söke Mor Un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Süsleme için;

  • 1 su bardağı pudra şekeri
Hazırlanışı
  1. Fırınınızı önceden 180°C ye ayarlayın ve ısıtmaya başlayın.
  2. Orta boy bir kabın içerisinde yumurta ve şekeri mikser ya da çırpma teli yardımıyla çırpın.
  3. Şekerler eriyip, karışımın rengi kırık beyaz hale geldiğinde sıvı yağ ekleyerek biraz daha çırpın.
  4. Üzerine böğürtlen, vanilya, kabartma tozu ve unu eleyerek karışıma ilave edin.
  5. Bir spatula yardımıyla malzemeler birleşinceye dek karıştırın. Hamurun kıvamı kurabiye hamurundan daha çok brownie hamuruna benzeyecektir.
  6. Dilediğiniz kıvama gelen hamuru streç filme sararak en az 3 saat buzdolabında dinlenmeye bırakın.
  7. Dinlenen kurabiye hamurunuzdan ceviz büyüklüğünde toplar koparak şekil verin.
  8. Şekil verdiğiniz kurabiyeleri pudra şekeri ile kaplayın.
  9. Pudra şekeri ile kaplamış çatlak kurabiyelerinizi yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye yerleştirin.
  10. Önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında yaklaşık 8-10 dakika pişirin.

Afiyet olsun...