Mürdüm Erikli Crumble

Kaşık kaşık yenip bitecek, bitince hemen yenisi istenecek harika bir tarifle karşınızdayız. Mürdüm Erikli Crumble’yi özel tarifimizle keşfedin. Sık sık mutfağa girmek için tatlı bir bahaneniz olsun.

 

Servis
3-4 Kişilik
Hazırlama
75 Dakika
Zorluk
Orta
Malzemeler
  • 500 g mürdüm eriği
  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • 1 adet limon kabuğu rendesi
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 kahve fincanı su
  • 1 su bardağı Söke Geleneksel Un
  • 2 dolu yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağı fındık
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
Hazırlanışı
  1. Mürdüm eriklerini yıkayın ve çekirdeklerini çıkartın.
  2. Erikleri derin bir tava içerisine alıp üzerine toz şeker ve limon kabuğu rendesini ekleyerek kısık ateşte diriliğini kaybedene kadar pişirin.
  3. Mısır nişastasını bir kahve fincanı su içerisinde eritin ve erik karışımına mısır nişastasını da ilave edilerek tekrar şeffaflaşıncaya kadar kaynatın.
  4. Bir mutfak robotu içerisine Söke Geleneksel Un, fındık, şeker, tarçın ve tereyağını ekleyin ardından kum kıvamına gelene kadar çekin.
  5. Erik karışımını bir fırın kabı içerisine alın.
  6. Hazırladığınız karışımı erik karışımının üstüne eşit şekilde yayın.
  7. 180 derece fırında 30 dakika üzeri kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun...

Tarifi Dinle