Muzlu Pudingli Tart

Muzlu Pudingli Tart
Servis
5-6 Kişilik
Hazırlama
2 Saat 30 Dakika
Zorluk
Orta
Malzemeler

Tart hamuru için; 

  • 1 + 1/4 su bardağı Söke Geleneksel Un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1/2 su bardağı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı soğuk su 

 

Puding için;

  • 1,5 su bardağı süt
  • 2,5 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • Bir tutam tuz
  • 2 yumurta (orta boy)
  • 4 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı vanilya
  • 1/4 su bardağı labne peyniri
  • 3 adet muz
  • 2 yemek kaşığı limon suyu

 

Süsleme için;

  • 2 yemek kaşığı çırpılmış krema
  • 1/4 su bardağı file badem
Hazırlanışı

Tart hamuru;

  1. Un, tuz ve şekeri bir kapta harmanlayın.
  2. Tereyağını küp küp doğrayıp unlu karışıma ekleyin. Kum kıvamına gelene kadar parmak uçlarınızla tereyağını yedirin. Suyu da ekleyerek karıştırın.
  3. Hamur haline gelince düz bir yüzeye alın ve yoğurun.
  4. Hamura yuvarlak şekil verin. Streç filme sarıp en az 1 saat buzdolabında soğutun.
  5. Tart hamurunuzu dolaptan çıkardığınızda fırınınızı 180°C ye ayarlayın ve ısıtmaya başlayın.
  6. Tart hamurunu kalıbınızın biraz dışına taşacak boyutta açın. Kalıbın dibine bastırın, kenarlarını kesin ve içine alüminyum folyo veya yağlı kağıt koyup, ağırlık yapması için üzerine kuru nohut koyun.
  7. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında yarım saat pişirin. Nohutları ve folyoyu çıkartıp soğumaya bırakın.

 

Muzlu puding;

  1. Süt, nişasta, şeker, tuz, yumurtalar ve tereyağını bir tencerede sürekli çırparak koyulaşana kadar kaynatın.
  2. Ateşten alıp vanilyayı ve labneyi ekleyin. İyice karıştırın ve soğumaya bırakın.

 

Birleştirme; 

  1. Muzları dilimleyin ve bir kaba koyun. Üzerlerine limon suyunu döküp tüm muzlara yedirin.
  2. Tart hamurunun üzerine muzların 3’te 2’sini dizin. Pudingi üzerlerine dökün ve spatula ile yayın.
  3. 2 saat buzdolabında soğumaya bırakın.
  4. Üzerine dilerseniz çırpılmış krema koyup, kalan muzlarla ve bademlerle süsleyin.

Afiyet olsun...

Tarifi Dinle