Naneli Çikolata Parçacıklı Kurabiye

Naneli Çikolata Parçacıklı Kurabiye
Servis
5-6 Kişilik
Hazırlama
1 Saat 50 Dakika
Zorluk
Orta
Malzemeler
  • 1/2 su bardağı tereyağ
  • 1/2 su bardağı taze nane (kabaca doğranmış)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı esmer şeker
  • 1 yumurta (oda sıcaklığında)
  • 1 tatlı kaşığı vanilya
  • 1,5 su bardağı Söke Geleneksel Un
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • 1/4 tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 su bardağı bitter çikolata (küçük küçük parçalanmış)
Hazırlanışı
  1. Öncelikle küçük boy bir tencereye tereyağ ve taze naneyi koyun ve orta ateşte eriyene kadar hafifçe karıştırın. Erir erimez altını kapatın ve yarım saat bekletin. Nane aromasını tereyağına verecek.
  2. Yarım saatin sonunda tereyağını tel süzgeçten süzerek(nane yapraklarını spatula ile güzelce ezin, aroması iyice geçsin) bir çırpma kabına alın. İçine toz şeker ve esmer şekeri de koyun ve mikser ile yaklaşık 3-5 dakika rengi hafif açılıp kremamsı bir kıvam alana dek çırpın.
  3. İçine yumurta ve vanilyayı ekleyin ve karışana kadar çırpın.
  4. Un, karbonat ve tuzu ayrı bir kasede harmanlayın. Karışımın içine ekleyin.
  5. Hamur haline gelir gelmez çikolataları da ekleyin. Fazla çırpmadan sadece birbirlerine karışana kadar çırpın ve hamuru bir streç filme koyun.
  6. Her yerini sardıktan sonra en az 1 saat buzdolabında soğutun. (Bu kısım önemli: Soğutma kısmını es geçerseniz kurabiyeleriniz pişerken kağıt kadar incelecektir).
  7. 1 saatin sonunda fırınınızı 170 derecede ısıtmaya başlayın.
  8. İki adet fırın tepsisine yağlı kağıt serin.
  9. Hamuru dolaptan çıkartın ve eşit 12 parçaya ayırın.
  10. Her birini elinizle yuvarlayın ve top top olacak şekilde 6 tanesini bir tepsiye, kalan 6 tanesini de diğer tepsiye bölüştürerek aralıklı şekilde dizin.
  11. Vakit kaybetmeden fırına verin ve 11-12 dakika pişirin. (Çıktıklarında henüz yumuşak olacaklar, sakın pişmemiş zannetmeyin, durdukça sertleşecekler.)
  12. Fırından çıktıktan 3-4 dakika sonra bir tel ızgaranın üzerine nazikçe spatula yardımıyla alıp soğutabilirsiniz. Soğuduktan sonra servis yapın.

Afiyet olsun...

Tarifi Dinle