Narlı Cheesecake

Narla bütünleşen muhteşem lezzeti ve nar kırmızısının albenisi ile bitirmeden kendinizi alamayacağınız bu cheesecake için kalabalık olmanızı öneririz. Hazırlaması biraz zahmetli görünse de tadına ilk baktığınız an değdi diyeceğinize biz eminiz.

 

Servis
8-10 Kişilik
Hazırlama
110 Dakika
Zorluk
Orta
Malzemeler

Kreması için;

  • 600 g labne peynir
  • 200 ml krema
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 4 çorba kaşığı Söke Geleneksel Un

 

Tabanı için;

  • 2,5 paket yulaflı bisküvi
  • 1 su bardağı ince çekilmiş fındık içi
  • 4 yemek kaşığı tereyağı
  • 1/2 çay bardağı süt

 

Sosu için;

  • 1,5 su bardağı nar
  • 3 çorba kaşığı şeker
  • 1 su bardağı nar suyu
  • 1 çay bardağı su
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
Hazırlanışı
  1. Fırınınızı önceden 200°C ye ayarlayın.
  2. Yulaflı bisküvi ve fındıkları kum gibi olana kadar ezin, erittiğiniz tereyağını ılıdığından emin olduğunuzda ekleyin ve karıştırın.
  3. Hazırladığınız karışıma kontrollü bir şekilde süt ekleyin ve karıştırmaya devam edin.
  4. Kelepçeli bir pişirme kabının tabanını tereyağı ile yağlayın ve taban için hazırladığınız karışımı pişirme kabının içine alıp bir bardak yardımı ile bastırarak düzeltin.
  5. Cheesecake tabanını buzdolabında dinlendirin.
  6. Sosu hazırlamak için bir sos tenceresi içerisinde şeker, nar ve nar suyunu kaynayana kadar pişirin ve kaynadıktan sonra oda sıcaklığına gelene kadar dinlendirin.
  7. Dinlendirdiğiniz sosu blenderdan geçirin ve püre haline getirin.
  8. Bir kase içerisinde mısır nişastası ve suyu karıştırıp narlı sosun içerisine ekleyin.
  9. Narlı sosu kaynayana kadar pişirin ve kaynadıktan sonra 5 dakika daha pişirip dinlenmeye bırakın.
  10. Kremayı hazırlamak için bir karıştırma kabı içerisinde labne peynirini 4 dakika çırpın ve üzerine krema ve şekeri ekleyip çırpma işlemine devam edin.
  11. Kremaya yumurtaları teker teker ekleyerek 5 dakika daha çırpın. Son olarak vanilya ve unu da ekleyerek çırpma işlemini tamamlayın.
  12. Cheesecake tabanını dolaptan çıkartın ve kelepçeli pişirme kabının etrafını folyo ile kaplayıp üzerine hazırladığınız kremayı ekleyin.
  13. Kabı dikkatli bir şekilde tezgaha 3-4 defa vurun.
  14. Cheesecake’i önceden 200°C’ye ısıttığınız fırın içerisinde bir kabın içerisine su koyarak 10 dakika daha sonrasında 160°C’de 1 saat, kapağını hiç açmadan pişirin.
  15. 1 saat sonrasında fırın kapağını açın ve çıkarmadan fırının içerisinde yarım saat kadar ılıması için bırakın.
  16. Ilıdıktan sonra fırından alın ve soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra üzerine narlı sosunuzu dökün ve yayın.
  17. Soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Tarifi Dinle