Otlu Börek

Ege mutfağının vazgeçilmez otları ile hazırladığınız kahvaltılarda, sunumunuza eklediğiniz günlerinizde bu otlu börek; muhabbetinizi güzelleştirip keyfinizi katlayacak. Tariflerinizin demirbaşı olacak bu enfes tarifimiz için defterinizde yer açın deriz.

Otlu Börek
Servis
5-6 Kişilik
Hazırlama
2 Saat
Zorluk
Orta
Malzemeler

İç harcı için;

  • 1 demet maydanoz
  • 1 demet ıspanak
  • 1/2 demet dereotu
  • 1/2 demet yeşil soğan
  • 1 kase börülce
  • 1 kase lor peyniri
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı

 

Börek hamuru için;

  • 3 su bardağı Söke Organik Un
  • 1,5 su bardağı Söke Siyez Unu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1,5 su bardağı su

 

Üzeri için;

  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 adet yumurta
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
Hazırlanışı

 

  1. İç harcı için bütün malzemeleri geniş bir kaba koyarak kaşık yardımı ile karıştırın.
  2. Organik un, siyez unu, tuz, şeker, zeytinyağı ve suyu ayrı bir kapta karıştırarak, hamur kıvam alana kadar yoğurun.
  3. Hazırladığınız hamuru 30 dakika dinlendirin.
  4. Yoğurt, yumurta ve zeytinyağını karıştırın.
  5. Hamuru kesme aparatı ile bezlere ayırıp yuvarlayın ve tek tek açın.
  6. Açtığınız hamurlara iç harcı ekleyerek rulo şeklinde sarın.
  7. Sardığınız hamurları ortadan başlayarak pişirme kabına daire şeklinde yerleştirin.
  8. Üzerine hazırlamış olduğunuz sosu sürün.
  9. 190 derece fırında 22 dakika pişirin.

Afiyet olsun...

Tarifi Dinle