Otlu Peynirli Pide

Servis
5-6 Kişilik
Hazırlama
2 Saat
Zorluk
Orta
Malzemeler

Hamuru için;

  • 5 su bardağı Söke Geleneksel Un
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 yumurta (orta boy)
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 3/4 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 paket kabartma tozu

 

Harcı için; 

  • 250 g lor peyniri
  • 1 su bardağı karışık ot (maydanoz, dereotu, ıspanak vb.)
  • 2 yumurta beyazı
  • 1,5 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
Hazırlanışı
  1. Bir kaba unu boşaltın ve ortasını açın.
  2. Yumurta, yoğurt, zeytinyağı, tuz, kabartma tozu ve sirkeyi ekleyin.
  3. Yoğurmaya başlayın. Suyu azar azar ekleyerek hafif yumuşak bir hamur elde edin.
  4. Hamuru yarım saat kadar dinlendirin.
  5. Bu sırada harcı hazırlayabilirsiniz.
  6. Bir kapta lor peynirini, otları, yumurta beyazını ve pul biberi iyice harmanlayın.
  7. Fırınınızı 200°C ye ayarlayın ve ısıtmaya başlayın.
  8. Dinlenmiş hamurunuzdan avuç içi büyüklüğünde bezeler alıp merdane ile oval olarak açın.
  9. Ortasına otlu peynirli harçtan koyun. Kenarlarından içe doğru kıvırıp, köşeleri yapıştırarak pide şeklini verin.
  10. 200 derecede önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.
  11. Servis yapmadan önce kenarlarına tereyağı sürebilirsiniz.

Afiyet olsun...