Paskalya Çöreği

Bizim saç örgüsü şeklinde hazırladığımız bu tatlı çörekleri tuzlu olarak da hazırlayabilirsiniz ama önce bizim tarifimizi denemenizi öneririz, beğeneceğinizden biz eminiz. 

 

Servis
4-5 Kişilik
Hazırlama
1 Saat 50 Dakika
Zorluk
Zor
Malzemeler
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 paket instant maya
  • 1/2 su bardağı şeker
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 2,5 tatlı kaşığı mahlep
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 adet yumurta
  • 6 su bardağı Söke Organik Un
Hazırlanışı
  1. Fırınınızı önceden 180°C ye ayarlayın
  2. Bir yoğurma kabı içerisinde süt, su, maya ve şekeri iyice çırpın. Karışıma sıvı yağ, mahlep ve tuz ilave edip iyice çırptıktan sonra yumurtayı ekleyin ve çırpmaya devam edin.
  3. Hazırladığınız karışıma kontrollü bir şekilde un ilave edip iyice yoğurun ve hamuru 1 saat mayalanmaya bırakın.
  4. Mayalanan hamuru 3 eşit parçaya ayırın ve elinizle yuvarlayın. Her parçayı 3 küçük parçaya ayırın, parçaları rulo şeklinde yuvarlayıp saç örgüsü şeklinde örün ve yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisi içerisine dizin.
  5. Paskalya çöreklerinin üzerine yumurta sarısı sürün ve dilerseniz üzerine fındık ve susam ilave ederek 180°C’de üzeri kızarıncaya kadar pişirin.

Afiyet olsun...

Tarifi Dinle