Patatesli Börekitas

İçindeki nefis patates lezzetini ve ağızda dağılan hamurunu keşfedince tekrar tekrar yapmak isteyeceğiniz patatesli börekitas pratik tarifi ve tüm lezzet sırlarıyla tarifimizde.

 

Servis
7-8 Kişilik
Hazırlama
4 Saat
Zorluk
Orta
Malzemeler
  • 5 Su bardağı Söke Geleneksel Un
  • 125 g tereyağı
  • 1/2 su bardağı ayçiçek yağı
  • 1,5 çorba kaşığı sirke
  • 1 çorba kaşığı tuz
  • 100 g rendelenmiş eski kaşar
  • 1/2 su bardağı soğuk su
  • 2 adet yumurta (1 adedinin sarısı üzerine sürülmesi için)
  • 3 adet haşlanmış patates
  • 2 yemek kaşığı yağlı beyaz peynir
Hazırlanışı
  1. Fırınınızı önceden 180°C ye ayarlayın ve ısıtmaya başlayın.
  2. Un, tereyağı, ayçiçek yağı, sirke, tuz, rendelenmiş kaşar ve soğuk suyu derin bir kap içerisine alın ve yoğurun.
  3. Hazırlamış olduğunuz hamuru buzdolabında 3 ila 4 saat dinlendirin.
  4. İç harç için haşlanmış patatesleri rendeleyin.
  5. Patatesi, beyaz peyniri ve 1 adet yumurtayı bir kap içerisinde karıştırın.
  6. Hamuru 20 eşit parçaya ayırın ve parçaları eliniz ile yuvarlayıp 15 cm çapında açın.
  7. Hamurların bir kenarına daha iyi birleşebilmesi için yumurta sarısını sürün, ortasına hazırlamış olduğunuz patatesli harcı yerleştirin.
  8. Hamurları yarım ay şeklinde kapatın.
  9. Tepsi içerisine aralıklı olarak yerleştirin ve üzerlerine su ile seyreltilmiş yumurta sarısı karışımı sürün.
  10. 180°C'de üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.
  11. Fırından çıkartıp yarım saat dinlendirdikten sonra servis edin.

Afiyet olsun...

Tarifi Dinle