Patatesli Ekmek

Servis
5-6 Kişilik
Hazırlama
2 Saat 20 Dakika
Zorluk
Orta
Malzemeler
  •  3,5 su bardağı Söke Geleneksel Un
  • 1,5 yemek kaşığı kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3/4 su bardağı haşlanmış patates
  • 3/4 su bardağı çiğ rende patates
  • 1 yumurta
  • 1 yumurta beyazı
  • 1/3 su bardağı sıvı yağ
  • 3/4 su bardağı süt
Hazırlanışı
  1. Fırınınızı önceden 180°C ye ayarlayın ve ısıtmaya başlayın.
  2. 20 cm'lik döküm bir tava veya borcamınızın her yerini hafif yağlayın.
  3. Büyük boy bir kapta un, kabartma tozu ve tuzu harmanlayın.
  4. Haşlanmış patates, çiğden rendelenmiş patates, yumurta, yumurta beyazı, sıvı yağ ve sütü başka bir kasede çırpın.
  5. İki karışımı birleştirip elinizle yoğurun. Cıvık ve ele yapışan bir hamur elde edeceksiniz. Tezgaha bolca un serpin, hamuru tezgahın üzerine alın. Tepesine de hafif un serpin ve hamuru katlama hareketleriyle yoğurarak yuvarlak hale getirin.
  6. Hamuru hazırladığınız kalıba koyun ve elinizle üzerine hafif bastırarak kenarlara doğru hamuru çok az genişletin. Üzerine keskin bir bıçakla çizikler atın.
  7. Fırında yaklaşık 45-50 dakika üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkartıp kalıbında 5 dakika bekletin sonra bir ızgara tel üzerinde soğumaya bırakın.
  8. 1 saat dinlendirdikten sonra dilimleyip servis yapın.

Afiyet olsun...

Tarifi Dinle