Patatesli Kek

Kek deyince aklımıza tatlı gelse de bu tuzlu kek lezzeti kısa zamanda en sevdiğiniz atıştırmalıklar arasına girmeye aday. Günün her anına uyum sağlayan ve patates lezzetiyle dolup taşan bu keki kolayca hazırlayabilirsiniz.

 

Servis
4-5 Kişilik
Hazırlama
55 Dakika
Zorluk
Kolay
Malzemeler
  • 2 adet yumurta
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 1/2 su bardağı yoğurt
  • Küçük bir kase lor peynir veya beyaz peynir
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 2 adet patates
  • 1 adet kapya biber
  • 1/2 çay bardağı dereotu
  • 1 su bardağı Söke Geleneksel Un
  • 1 paket kabartma tozu
  • Çörek Otu
  • Susam
Hazırlanışı
  1. Fırınınızı önceden 180°C ye ayarlayın ve ısıtmaya başlayın.
  2. Patatesleri yıkayın ve küp şeklinde küçük küçük doğrayın.
  3. Kapya biber ve dereotunu da küçük olarak doğrayıp hazır edin.
  4. Yumurtaları çırpın ve üzerine; sıvı yağ, yoğurt, peynir, tuz, karabiber, pul biber ekleyip karıştırın.
  5. Hazırladığınız karışıma küp küp doğranmış patates, kapya biber ve dereotu ekleyip karıştırmaya devam edin.
  6. Karıştırma işlemi bittikten sonra un ve kabartma tozu ekleyerek tüm harcı karıştırın.
  7. Borcam içerisine yağlı kağıt serip tüm harcı dökün.
  8. Üzerine çörek otu ve susam döküp önceden ısınmış 180°C fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.

Afiyet olsun...