Patlıcanlı Muska Böreği

Sebze lezzetinden asla vazgeçemeyenlere!

Un ve patlıcan lezzetinin; en taze malzemeler, sevgi ve emekle lezzetli bir keşfe dönüştüğü; sebze tüketmeyi tercih edenleri özellikle patlıcanı sevenleri rahatlıkla mutlu edecek; buzdolabınızdan istediğiniz zaman çıkarıp ikram edebileceğiniz klasik böreklerden farklı patlıcanlı muska böreği tarifimiz burada.

Patlıcanlı Muska Böreği
Servis
3-4 Kişilik
Hazırlama
60 Dakika
Zorluk
Orta
Malzemeler

Hamuru için;

  • 3 su bardağı Söke Geleneksel Un

  • 3 tatlı kaşığı yoğurt

  • 2 adet yumurta

  • 2 çay kaşığı tuz

 

İç harcı için;

  • 4 adet patlıcan

  • 7 adet domates

  • 6 adet çarliston biber

  • 1 adet soğan

  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ

  • 1 tatlı kaşığı tuz

  • 1 çay kaşığı karabiber

  • 1/2 paket tereyağı

 

Üzeri için;

  • 1 adet yumurta sarısı

  • Susam

Hazırlanışı
  1. Söke Geleneksel Un, yoğurt, yumurta ve tuzu bir kapta karıştırıp yoğurun.
  2. Elde ettiğiniz hamuru üçe bölün, üzerini temiz bir bezle örtün ve 5 dakika dinlendirin.
  3. İç harcı için; patlıcanların ve domateslerin kabuklarını soyun ve küp şeklinde doğrayın.
  4. Tavaya sıvı yağı alıp yemeklik doğranmış biber ve soğanı kavurun. Patlıcan ve domatesleri ilave edip, 15 dakika, arada karıştırarak pişirin.
  5. Tuzunu ve karabiberini ekleyip ocaktan alın.
  6. Dinlenmiş hamurları tezgaha alın ve bir merdane yardımıyla ince ince açın.
  7. Yarım paket margarini eritip, önce fırın tepsisini yağlayın. Kalan yağı açılmış 3 yufkayı yağlamakta kullanın.
  8. Bir adet açılmış yufkayı 5 paralel parçaya kesin. Her bir parçanın ucuna 1 dolu tatlı kaşığı iç malzemeden koyup, üçgen olacak şekilde katlayın.
  9. Börekleri tepsiye dizip, üstlerine yumurta sarısı sürün ve susamla süsleyin.
  10. 200 derece fırında üzerleri kızarana dek pişirin.

Afiyet olsun...

Tarifi Dinle