Peynirli Poğaça

Peynirli Poğaça
Servis
9-10 Kişilik
Hazırlama
1 Saat 20 Dakika
Zorluk
Orta
Malzemeler
  • 6 su bardağı Söke Geleneksel Un
  • 1/2 su bardağı zeytinyağı
  • 1/2 su bardağı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 2 yumurta (orta boy)
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı süt
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 20 g Yaş maya

 

İç harcı için;

  • 2 su bardağı beyaz peynir
  • 1/2 demet maydanoz

 

Üzeri için;

  • 1 yumurta sarısı
  • 2 çay kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı pekmez
Hazırlanışı
  1. Bir kapta oda sıcaklığında yumuşayan tereyağını, yumurtaları, sütü, suyu, mayayı ve zeytinyağını karıştırın.
  2. Tuz ve şeker ekleyin ve karıştırın.
  3. Karıştırırken unu bardak bardak ekleyin. Yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
  4. Hamuru yuvarlayarak toparlayın, üzerini örtün ve mayalanmasını bekleyin.
  5. Hamurdan avuç içi kadar parçalar alıp elinizle bastırarak yayın. İçlerine harcınızı doldurup kapatın.
  6. Pişmemiş poğaçalarınızı tepsiye dizin ve üzerlerine hazırladığınız yumurta sarısı pekmez, zeytinyağı karışımını sürün.
  7. Soğuk fırında 20 dakika kadar bekletip 190 derece kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun...

Tarifi Dinle