Peynirli Rulo Börek

Bizce her mutfağa güzel bir tarifi gerek.

Sabah uyandığınızda fırından gelen o muhteşem kokunun, çayı sabırsızlıkla bekleyişin, hadi daha olmadı mı diye içinizden geçirdiğiniz lezzetin ta kendisi o! Eğer siz de peynirli börekten asla şaşmam diyenlerdenseniz bu lezzetli tarifle içine koyduğunuz peynir önce damağınızda eriyecek sonra çıtır çıtır oluşuyla sizi mest edecek… Bu iştah acıcı börek tarifimiz artık burada, hadi sizde deneyin !

Peynirli Rulo Börek
Servis
4-5 Kişilik
Hazırlama
180 Dakika
Zorluk
Çok Zor
Malzemeler
  • 3 su bardağı Söke Geleneksel Un
  • 1 yumurta
  • 1/2 su bardağı sıvıyağ
  • 1 tutam tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı su

 

Arası için;

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ

 

İç harcı için;

  • 250 g yağsız peynir
  • 1 yemek kaşığı sıvıyağ

 

Üzeri için;

  • 1 yemek kaşığı kadar tereyağı
Hazırlanışı
  1. Derin bir kapta yumurta, sıvıyağ, tuz, kabartma tozu ve suyu iyice karıştırın. Ardından 2,5 su bardağı unu ekleyerek yoğurmaya başlayın. Ele yapışmayan, sert bir hamur elde edebilmek için kalan yarım su bardağı Söke Geleneksel Unu da yavaş yavaş ekleyerek yoğurmaya devam edin.
  2. Hamur toparlanınca mutfak tezgahına alın ve ideal kıvama gelmesi için 2-3 dakika daha yoğurun.
  3. Yoğurduğunuz hamuru 12 eşit parçaya bölün ve elinizle yuvarlayın. Üzerine temiz bir bez örterek 15 dakika kadar dinlendirin.
  4. Bir bezeyi unladığınız tezgahta tatlı tabağı büyüklüğünde açın. Üzerine arası için erittiğiniz tereyağ ve sıvıyağ karışımından sürün. İkinci bezeye de aynı işlemi yapın, yağladığınız ilk bezenin üstüne koyun. 3. bezeye de aynı işlemi uygulayın.
  5. Son bezeyi de aynı şekilde açın ve yağlamadan diğer bezelerin üzerine koyun. Diğer bezelere de aynı işlemi uygulayın.
  6. Elde ettiğiniz 3 hamur grubunu sırasıyla tezgahınıza alın ve kullanacağınız tepsinizin büyüklüğünde yeniden açın.
  7. Açtığınız hamurların üzerine peyniri yayın, yuvarlayarak sarın ve yağlanmış tepsiye yerleştirin.
  8. Hamurların üzerlerine eritilmiş tereyağını sürün.
  9. 180 derece fırında 50 dakika üzeri kızarıncaya kadar pişirin

Afiyet olsun...

Tarifi Dinle