Peynirli Rulo Poğaça

Fırından yeni çıkmış sıcacık mis gibi poğaçalar akşamüstü serinliğinde keyfinize keyif katacak. Erimiş peyniri, biber, domates, maydanoz üçlüsünün eklendiği muhteşem tadı ve bütün evi saran kokusu… Bu lezzete eşlik edecek çayla poğaçaların lezzetine doyamayacaksınız.

 

Peynirli Rulo Poğaça
Servis
5-6 Kişilik
Hazırlama
90 Dakika
Zorluk
Orta
Malzemeler
  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 2 adet yumurta
  • 1.5 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 21 g yaş maya
  • 6 su bardağı un

 

İç harç için;

  • 3-4 adet yeşil biber
  • 1 adet domates
  • 1 orta boy kase çökelek
  • 1 küçük boy kase beyaz peynir
  • 1/2 demet maydanoz
  • Sucuk
Hazırlanışı
  1. Fırınınızı önceden 200°C ye ayarlayın
  2. Derin bir yoğurma kabı içerisine süt, zeytinyağı, yumurta, şeker, tuz, maya ve Söke Geleneksel Un ekleyin.
  3. Ele yapışmayan, yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
  4. Hazırladığınız hamurun üzerini kapatın ve mayalanmaya bırakın.
  5. İç harcı hazırlamak için; biber ve domatesleri küçük küçük doğrayın ve bir kap içerisinde geriye kalan iç harç malzemeleri ile birlikte karıştırın.
  6. Mayalanan hamuru ikiye bölün.
  7. Her iki parçayı da ayrı ayrı unlayarak merdaneyle dikdörtgen şeklinde açın.
  8. İç malzemesinin yarısını üzerine serin, uzun kenarından başlayarak rulo yapın ve 2 cm genişliğinde dilimlere kesin.
  9. Kesik kısımlar alt ve üste bakacak şekilde fırın tepsisine dizin.
  10. Tüm parçaların üzerine elinizle hafifçe bastırın ve 1 yemek kaşığı tereyağıyla karıştırılmış yumurta sarısı sürün.
  11. Önceden ısıtmış olduğunuz fırında kızarıncaya kadar pişirin.
  12. Fırından aldığınız poğaçaları, pamuklu bir örtü ile sarın.
  13. Oda sıcaklığına gelince servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Tarifi Dinle