Portakal Tanecikli Puding

Hazır pudingleri yerken aradığınız lezzeti bulamıyor musunuz ? Cevabınız evet ise pudingde aradığınız lezzeti bulmanız için evde hazırlayabileceğiniz tarifimiz burada. Ama tarifimiz sadece puding değil, aradığınız puding lezzetine portakal lezzetini de ekledik ve portakal tanecikli puding tarifi oluşturduk. Hadi şimdi sıra sizde!

 

Portakal Tanecikli Puding
Servis
3-4 Kişilik
Hazırlama
35 Dakika
Zorluk
Çok Kolay
Malzemeler
  • 1 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
  • 3 su bardağı su süt
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 çorba kaşığı Söke Geleneksel Un
  • 4 çorba kaşığı mısır nişastası
  • 2 adet portakal
  • 1 paket vanilya
  • 1/2 su bardağı su
Hazırlanışı
  1. Portakal suyu ve 2 su bardağı sütü tencereye ekleyin ve toz şekeri ilave ederek şeker eriyene kadar karıştırın.
  2. Ayrı bir kapta un, mısır nişastası ve kalan sütü ekleyerek karıştırın.
  3. Tenceredeki süt kaynamaya başlayınca, nişastalı karışımı yavaş yavaş ekleyerek karıştırmaya devam edin.
  4. Karışım kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve devamlı karıştırarak 2 dakika kadar pişirmeye devam edin.
  5. Pişirme işlemi bittikten sonra vanilya, rendelenmiş portakal kabukları ve küçük parçalara ayrılmış portakal tanelerini karışıma ekleyin ve karıştırarak ocaktan alın.
  6. Ocaktan aldığınız karışımın üzerine su ekleyin ve karıştırmadan soğumaya bırakın.
  7. Karışım ılıdıktan sonra karıştırın ve kaselere eşit miktarlarda ekleyin.
  8. Bir süre dinlendirip soğuttuktan sonra dilediğiniz gibi süsleyerek servis edin.

Afiyet olsun...

Tarifi Dinle