Kış aylarının vazgeçilmez meyvesi portakal ile evde neler yapabileceğinizi düşüyorsanız bundan sonra aklınıza ilk olarak Portakallı muhallebi tarifimiz gelsin! Vitamin deposu portakal sosu, muhallebiyle buluşunca ortaya hem ferahlatan hem de tatlı ihtiyacınızı karşılayan bir lezzet çıkıyor. Hem yapımının pratikliği hem görüntüsünün çekiciliği, hem de lezzetiyle sofranızın yıldızı olmaya aday bu tatlıyı deneyin, evdekileri akşam meyvesi yerine portakallı muhallebi ile mutlu edin!
Sos için;
1. Tereyağını tencerede eritin. Unu ekleyin ve birkaç dakika kavurun.
2. Bir yandan çırparak sütü yavaşça ekleyin.
3. Toz şekeri ekleyin ve kaynayana dek karıştırın.
4. Kaynadığında vanilyayı ekleyin ve koyulaşana kadar karıştırın.
5. Ateşten alın ve soğuyana kadar karıştırın.
6. Kaplara dökün ve buzdolabında soğutun.
7. Nişastayı portakal suyunun 1 yemek kaşığı kadarıyla açın. Ve diğer tüm malzemelerle birlikte kaynatın. Koyulaşınca sosunuz hazır.
8. Soğumuş muhallebilerinizin üzerine sosu döküp tekrar soğumaya bırakın.
Afiyet olsun...