Portakallı Yaz Keki

Portakallı Yaz Keki
Servis
5-6 Kişilik
Hazırlama
60 Dakika
Zorluk
Kolay
Malzemeler

Kek için;

  • 1,5 su bardağı Söke Geleneksel Un
  • 1,5 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • 2 yumuta
  • 3 yemek kaşığı süt
  • 3 portakalın suyu
  • 3 portakalın rende kabuğu
  • 1/2 su bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı vanilya
  • Bir çimdik tuz

 

Sos için;

  • 1+1/4 su bardağı pudra şekeri
  • 2-3 yemek kaşığı portakal suyu
  • 1 çay kaşığı vanilya
Hazırlanışı

1. Fırınınızı 180 derecede ısıtmaya başlayın. Kek kalıbınızın içini yağlayın.
2. Bir kapta tüm kuru malzemeleri harmanlayın.
3. Diğer bir kapta ıslak malzemeleri karıştırın.
4. Kuru malzeme karışımını yavaşça karıştırarak ıslak malzemelere ekleyin, fazla karıştırmadan harmanlayın.
5. Elde ettiğiniz karışımı kek kalıbınıza alarak 30-40 dakika üstü altın sarısı olana dek pişirin.
6. Fırından alarak soğumaya bırakın.
7. Sosu hazırlamak için malzemelerin hepsini karıştırın ve kekinizi sos ile süsleyin.

Afiyet olsun...

Tarifi Dinle