Pratik Çikolatalı Pasta

Özel günleri daha da anlamlı kılmak için kendi emeğinizle yaptıklarınızı paylaşmak sevdiklerinize kendini daha da özel hissettirir. Evde kutlanacak bu özel gün için özel bir pasta hazırlamak o günü unutulmaz kılmanın en önemli yolu.
Çikolatalı pasta yaparken uzun zamanlar harcamak yerine pratik çikolatalı pasta tarifimiz ile hem zamandan kazanmak hem de özel günler için favori pastayı yapmak bu tarifle imkansız olmaktan çıkıyor. Görüntüsüyle iştahınızı kabartan bu pasta pratikliği ve lezzetiyle de kalplerde taht kuruyor.

Pratik Çikolatalı Pasta
Servis
3-4 Kişilik
Hazırlama
55 Dakika
Zorluk
Kolay
Malzemeler

Kek için;

  • 1 su bardağı Söke Geleneksel Un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1/2 su bardağı kakao
  • 3/4 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 3/4 tatlı kaşığı karbonat
  • 1 çimdik tuz
  • 1 büyük boy yumurta
  • 1/2 su bardağı süt
  • 1/4 su bardağı zeytinyağı
  • 2 tatlı kaşığı vanilya
  • 1/2 su bardağı kaynar su

 

Çikolatalı kreması için

  • 1 su bardağı parçalanmış sütlü çikolata
  • 1/2 su bardağı krema
  • 2 tatlı kaşığı limon suyu
Hazırlanışı

Kek;
1. Kalıbınızı yağlayın ve tabanına yağlı kağıt kesip yapıştırın.
2. Fırınınızı 160 derecede ısıtmaya başlayın.
3. Bir kapta un, karbonat, şeker, kabartma tozu, kakao ve tuzu harmanlayın.
4. Diğer bir kapta yumurta, süt, zeytinyağı ve vanilyayı karıştırın.
5. İki karışımı birleştirin ve karıştırın.
6. Son olarak kaynar suyu bir yandan çırparken yavaşça ekleyin.
7. Kalıbınıza aktarın ve yaklaşık 40 dakika pişirin.

Çikolata kreması; 
1. Kremayı limon suyuyla birlikte karıştırın.
2. Çikolataları mikrodalgada yaklaşık 10 saniyede bir çıkartıp karıştırmak suretiyle eritin.
3. Çikolata eriyince kremanın içine ekleyin ve karıştırın.
4. Kekinizin üzerini çikolata kremasıyla süsleyerek rende çikolata serpiştirip sunum yapabilirsiniz.
 

Afiyet olsun...

Tarifi Dinle