Profiterol

Profiterol
Servis
8-9 Kişilik
Hazırlama
2 Saat
Zorluk
Orta
Malzemeler

Pastacı kreması için;
1/4 su bardağı Söke Geleneksel Un
2 + 1/4 su bardağı süt
1/2 su bardağı toz şeker
1/4 su bardağı mısır nişastası
55g tereyağ
1 tatlı kaşığı vanilya
Bir çimdik tuz
4 yumurtanın sarısı

Profiterol topları için;
1 + 1/4 su bardağı Söke Geleneksel Un
1/2 su bardağı su
1/2 su bardağı süt
Bir tutam tuz
110 g tereyağ
5 yumurta

Hazırlanışı

Pastacı kreması;
1. Sütü ocağa koyun, vanilyayı ekleyin.
2. Bir kapta nişasta, yumurta ve şekeri birbirine yedirin. Sütten çok az kabın içine ekleyin, pürüzsüz olana kadar karıştırın.
3. Ocaktaki süt kaynamaya yakın sütü karışıma yavaşça bir yandan karıştırarark ekleyerek orta ateşte koyulaşana kadar pişirin.
4. Koyulaşınca ocaktan çekin, tereyağını ekleyin. Tereyağ içinde eriyince ayrı bir kaba alıp, streç filmle örtüp buzdolabında soğumaya alın.
5. Bu esnada profiterol toplarını hazırlıyoruz.

Profiterol topları;
1. Su, süt, tereyağı ve tuzu ocağa koyun
2. Kaynamaya başlayınca unu ilave ederek tahta kaşıkla karıştırın.
3. 1 dakika pişirip soğumaya bırakın.
4. Soğumaya yakın bir yandan mikserle çırparak yumurtaları birer birer ekleyin.
5. Akışkan bir kıvama gelince sıkma torbası ile yağlı kağıt koyduğunuz bir tepsiye profiterol topları şeklinde sıkın.
6. 190C˚de kabarıp kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun...

Tarifi Dinle