Puf Açma

Sabah kahvaltısında, masanın baş köşesinde puf puf kızarmış lezzetli açmalar! Üstelik pastaneden değil evinizin fırınından… Hemen şimdi kolları sıvayın, kolay tarifi ve sağlıklı içeriğiyle günün her saati lezzete doyacağınız poğaçaları kendiniz hazırlayın.

 

Puf Açma
Servis
7-8 Kişilik
Hazırlama
110 Dakika
Zorluk
Orta
Malzemeler
  • 6-7 su bardağı Söke Geleneksel Un
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket instant maya

 

Üzeri İçin;

  • 1 yumurta sarısı
Hazırlanışı
  1. Fırınınızı önceden 180°C ye ayarlayın ve ısıtmaya başlayın.
  2. Yoğurma kabına ılık su, şeker ve mayayı koyup, mayanın aktif hale gelmesi için 5 dakika bekletin.
  3. Ardından un hariç diğer malzemeleri ekleyin ve karıştırın.
  4. Unu karışıma azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin.
  5. Hamurun üzerini nemli bezle örtün ve 30-40 dakika mayalanmaya bırakın.
  6. Mayalanmış olan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın, yağlanmış tezgahta hafifçe bastırarak, avuç içi genişliğinde açın.
  7. Açılan hamurun üstüne, oda ısısında bekletilen tereyağından yaklaşık 1 çay kaşığı kadar sürün.
  8. Hamuru rulo şeklinde sarın ve bir kenara alın.
  9. Tüm hamur için aynı işleme devam edin.
  10. Ardından iki tane ruloyu birbirine sarın, uç kısımlarından birleştirerek döndürerek açma şekli verin.
  11. Fırın tepsisine konulan açmaları 15 dakika daha mayalandırın.
  12. Üzerine yumurta sarısı sürün ve çörek otuyla süsleyin.
  13. 180 derecede ısıtılmış fırında altı üstü kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun...

Tarifi Dinle