Sakallı Poğaça

İçinde mis gibi peyniri, bol yeşilliği ile pastanelerin gözdesi sakallı poğaçayı artık siz de evinizde yapabilirsiniz. Pastaneleri aratmayacak lezzette sakallı poğaçalar için tarifimizi birebir uygulamanız yeterli olacaktır. O zaman hadi şimdi sıra mutfakta tezgahın başına geçmekte.

 

Servis
7-8 Kişilik
Hazırlama
1 Saat 30 Dakika
Zorluk
Orta
Malzemeler

Hamuru için;

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1/2 paket yaş maya
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 5 su bardağı Söke Geleneksel Un

 

Üzerine;

  • 1 tane yumurta sarısı

 

İçi için;

  • Maydanoz
  • Süzme peynir ve kaşar peyniri
Hazırlanışı
  1. Derin bir kap içerisinde su, şeker ve maya eriyene kadar karıştırın.
  2. Hazırladığınız karışıma sıvı yağ, yumurta, yoğurt, tuz ve unu ekleyin ve ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun.
  3. Yoğurmuş olduğunuz hamurun üzerini örtün ve yarım saat mayalanmaya bırakın.
  4. Hamurdan eliniz ile küçük parçalar koparın ve yuvarlayarak top şekli verin.
  5. Bir fırın tepsisine yerleştirin ve her hamur parçasının üzerine yumurta sarısı sürerek 200 °C fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.
  6. Bir kase içerisinde süzme peynir ve rendelenmiş kaşar peynirini hazırlayın.
  7. Poğaçaları keserek arasına süzme peynirden koyup kapatın.
  8. Kenarlarını ince kıyılmış maydanoza veya rendelenmiş kaşar peynirine bulayıp servis edin.

Afiyet olsun...

Tarifi Dinle