Sarı Un İle Erişte

Sarı Un İle Erişte
Servis
7 - 8 Kişilik
Hazırlama
1 Saat
Zorluk
Orta
Malzemeler
  • 5 su bardağı Söke Sarı Un
  • 12 adet yumurta (L boy)
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz
Hazırlanışı
  1. Un ve yumurtayı derin bir yoğurma kabına alın, üzerine tuzu ilave edip ve güzelce karıştırın.
  2. Karışımı keski veya spatula yardımıyla mutfak tezgahının üzerine alıp avuç içinizle ileri doğru ezip sonra toplayarak sert bir hamur elde edinceye kadar, en az 5 dakika yoğurun.
  3. Yoğurduğunuz hamuru 7 eşit parçaya bölerek yuvarlayın üzerini kurumayacak şekilde kapatarak 15-20 dakika bekletin.
  4. Hamuru açmadan önce hamurun altına ve üstüne az miktarda un serpin, parmak uçlarınızla bastırarak havasını alıp düz bir tabak şekline getirin.
  5. Oklava yardımıyla yuvarlak şekilde açın.
  6. Erişte kesme; erişte hamurunu yukardan aşağı istediğiniz kalınlıkta kesin. Bu kesme işleminden sonra en az 10 dakika bekleyin.
  7. Kesim yerleri kuruyup birbirinden hafifçe ayrıldıktan sonra hamuru istediğiniz boyda sağdan sola doğru kesin.
  8. Erişte kurutma; kesme işlemi bittikten sonra erişteleri geniş tepsi/bez üzerine yapışmayacak şekilde sererek hava akımı olan, nemsiz ve sıcak ortamlarda en az 6 saat kurumaya bırakın.
  9. Erişte saklama; nemsiz ve kuru ortamda bez torba içinde saklanması tavsiye edilir.

Afiyet olsun...

Tarifi Dinle