Sebzeli Kiş

Servis
4-5 Kişilik
Hazırlama
2 Saat
Zorluk
Orta
Malzemeler

Hamuru için;

  • 1 + 3/4 su bardağı Söke Geleneksel Un
  • 150 g tereyağ (soğuk ve küp küp doğranmış)
  • 3 yemek kaşığı soğuk su
  • 1/2 tatlı kaşığı tuz
  • 3 adet yumurta sarısı

İç harcı için;

  • 1 adet rendelenmiş kabak 
  • 1 kase ıspanak
  • 1-2 adet rendelenmiş havuç
  • 1 adet soğan
  • 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 su bardağı krema
  • 3 adet yumurta sarısı
  • 1/4 tatlı kaşığı tuz
  • Karabiber, pul biber
  • 40 g rendelenmiş kaşar peyniri
Hazırlanışı

1. Bir çırpma kabında un, tuz ve tereyağ parçalarını yoğurun.
2. Yumurtalar ve suyu bir kasede çırpın ve karışıma ekleyin. Hamur elde edene dek yoğurun.
3. Hamuru tezgahta düzleştirip streç filme sarın ve 1 saat buzdolabında dinlendirin.
4. Dolaptan alıp unladığınız tezgahta hamuru merdane ile açın. Hamuru tart kalıbınıza döşeyin. Kenarlardaki fazlalıkları keserek alın.
5. Buzdolabında 20 dakika bekletin.
6. esnada fırınınızı 180 derecede ısıtmaya başlayın.
7. Dolaptan çıkartıp çatalla tabanında delikler açın ve içine yağlı kağıt veya folyo koyup içini kuru nohut veya mercimekle doldurun. Fırına verin ve yaklaşık 25-30 dakika kenarları kızarıncaya dek pişirin.
8. Kenarları kızarınca fırından çıkartın ve içindekileri çıkartıp bu kez tabanının kızarması için tekrar 15-20 dakika kadar fırınlayın. Bu sırada iç harç hazırlıyoruz.
Bir çırpma kabında un, tuz ve tereyağ parçalarını yoğurun.

İç harcı için;
1. Sebzeleri bir tavada kavurun.
2. Orta boy bir kasede krema, yumurta sarısı, tuz, karabiber ve pul biberi birbirleriyle karışana dek çırpın. Soğuyunca sebze karışımını ekleyin ve karıştırın.
3. Hamur fırından çıkınca iç harcı içine dökün ve kaşar peyniri serpiştirip yeniden fırınlayın. Üzeri güzelce kızarana dek son kez pişirin.

 

Afiyet olsun...

Tarifi Dinle

İç Harcı için;