Sebzeli Pişi

Pişi, geleneksel sabah kahvaltılarının baş tacı… Onunla tüm kahvaltılar daha güzel ve daha lezzetli. Peki ya pişiyi sebzeli denemeyi hiç düşündünüz mü? Sebzeli pişi tek başına bir öğün yerine geçebilecek lezzet bombası. Yumuşacık hamuruyla sebzelerin uyumu, kahvaltı ve beş çaylarınızın vazgeçilmez lezzeti olacak. Canınız hamur işi çektiğinde aklınıza ilk bu tarifin geleceğinden eminiz.

Sebzeli Pişi
Servis
5-6 Kişilik
Hazırlama
60 Dakika
Zorluk
Kolay
Malzemeler
  • 4 su bardağı Söke Geleneksel Un
  • 1,5 su bardağı su
  • 1 paket kuru maya
  • 1 yemek kaşığı zeytin yağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 3 dal taze soğan
  • 2 adet kırmızı kapya biber
  • 1 çay bardağı zeytin
  • Sıvı yağ (kızarmak için)
Hazırlanışı

1. Taze soğanı ve kapya biberleri küp küp doğrayarak bir kapta harmanlayın.
2. Çekirdeklerini çıkardığınız zeytinleri soğan ve bibere ilave ederek kenarda bekletin.
3. Derin bir kaba un, maya ve şekeri koyarak azar azar su ilave ederek yoğurmaya başlayın.
4. Daha sonra tuz ve yağı da ekleyerek yoğurmaya devam edin. Hamur ideal kıvama gelince kenarda beklettiğiniz doğranmış sebzeleride ilave ederek sadece karışana kadar yoğurun.
5. Hamurun üzerini bir bez ile örterek mayalanmaya bırakın, yaklaşık 30 dakika.
6. Mayalanan hamuru unlanmış tezgaha alın ve bir merdane yardımı ile 1cm kalınlığında açın.
7. Yuvarlak kalıp ile hamurdan parçalar kesin ve kızgın yağda kızartın.
8. Servis etmeden önce kağıt havluya yerleştirip fazla yağını alabilirsiniz.

Afiyet olsun...

Tarifi Dinle